søndag 2. oktober 2011

AKVARELLKURS PÅ SOMMERAKADEMIET I KALVÅG

I august 2010 var jeg på  Sommerakademiet i Kalvåg på akvarellkurs. Det var Jean Haines fra Storbritannia som var kursleder. Hun er kjent for en løs stil uten blyant, bare farger og vann.

 Jean er en fantastisk akvarellmaler, og det var spennende å se hvordan bildet tok form og hvordan motivene bokstavelig talt kom i mot oss. Hun er veldig glad i å male dyr, blomster og natur. For henne var det viktig å finne et motiv å forelske seg i og jobbe ut ifra et sentrum i bildet. Var det et dyr hun  malte, så startet hun gjerne med ett av øynene og gjorde dette veldig presist, for deretter å la bildet bli mer løst og udefinerbart utover.
 Hun malte etter ekte blomster og andre ting,  men bruker også mye fotografier.


 En veldig interessert gjeng, fra fjern og nær. Flere hadde tatt turen fra Østlandet, ellers var det Vestlandet og til og med en deltaker ifra Sverige!
 Elefanter er også en av Jeans favoritter. Hun bruker klare, rene farger. En elefant i gule, turkise og rosa fargetoner er helt naturlig i hennes verden! Vi lærte mye om fargebruk.
 Kalvåg viste seg fra sin beste side, og vi hadde noen fantastiske dager. Malekurs fra kl.09.00 - 13.00, lunsj og ny maleøkt fra kl.14.00 til 17.00. På kvelden hadde vi sosialt samvær på flott bryggerestaurant, og det var selvsagt fisk på menyen!
 I tiden etter kurset gikk jeg inn i en lang modningsprosess...Dette er ikke noe som er gjort i en fei å lære. Jeg har tenkt mye på hvordan jeg skulle bruke disse teknikkene, og det tok flere måneder før jeg følte at jeg var på rett spor. Jeg har nok ikke latt blyanten ligge helt, men jeg har blitt flinkere til å la vannfargene flyte. Jeg er ikke så opptatt av å tegne inn hver eneste lille ting med blyant. En løsere malestil krever mye, og det krever at man har en overordnet plan før man begynner i forhold til lys og skygger. Morsomt er det med fiolette, blå og rosa hunder og elefanter....
Jeg lærte mye om fargebruk som jeg aldri kunne funnet på på egenhånd!

Dette var en fantastisk opplevelse!
Nye malevenner som jeg har kontakt med på Facebook!
Dere bør forresten ta en titt på Jeans hjemmeside:
Jean Haines' hjemmeside


Kjellfrid Berg
kasserer i Ringerikes Malerklubb

2 kommentarer:

 1. Kjempefint Kjellfrid.
  Er så lei meg for at jeg ikke fikk vært med på kurset.
  Flott å dele kurs man går på med andre. Det gir inspirasjon.
  Else Marie

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Mine bloggevenner!