søndag 17. juni 2012

Sommeravslutningen Blaafarveverket

Hei alle sammen.
Husk at dere kan klikke på bildet og få de opp i stort format
Ja, så er første halvår 2012 lagt bak oss av aktiviteter for klubben. Må si jeg er veldig godt fornøyd. Vi har fått nye medlemmer, kurset med Hans Normann Dahl ble en suksess. For ikke å snakke om utstillingen vår som "tok kaka" med flotte bilder i de ypperlige lokalene vi for tiden disponerer. Takk til Øyvind Tingleff og Unni Skjolden som gjesteutstillerer med flott keramikk. De ny lokalene våre har gitt klubben en ny giv og spirit. Gleder meg til å ta fatt på høsten.

På lørdag var vi 13 stykker som dro til Blaafarveverket og nøt de flotte utstillingene der. Hovedbygningen med utstillingen "Kvinner i kunsten" . Det var ikke lov å fotograferer der så jeg legger ved linken til hjemmesiden deres. Ta en titt.

Etter utstillingen her dro vi videre til Ny Fossum, Blaafaverkets direktørbolig, etter et stopp ved den flotte Haugerfossen.
Hovedbygningen fra 1840-tallet er flott restaurert. Her kan man leve seg tilbake til hvordan de levde på den tiden. Her er det også en fast utstilling av Ida Lorentzens flotte interiørbilder som hun har laget fra dette stedet. Morsom å se hvordan hun har tolket dette.
 Spiseplassen på kjøkkenet
Grua på kjøkkenet, på baksiden av den gikk det en trang trapp opp til 2. etg. Den trappen brkte  tjenstefolkene når de skulle opp.
 Stuer i rekke og rad
Fra barnerommet, slik var lekene på den tiden
 Fra stuevinduet kan man skue ut på en fantastisk hage med blomster, urter og det som hører til til velstandshjem fra den tiden.

Dette stedet bør vi reise tilbake til, med malersakene våre og få alle intrykkene ned på lerettet. Det er helt fantastisk der.
 I denne låven er bildene til Magne Furuholmen utstilt


Else Marit tar en titt ut av et vindu fra Furuholmens utstilling.
Det regnet, men hva gjør vel det når man kan nye så mye skjønnhet, flotte bilder sammen med gode venner og malerkollegaer.
Så til slutt noen av Magne Furuholmens bilder (der var det lov å fotografere)
 Gunvor og Anette.
 Det er ikke akkruat små formater her, de passer jo så fint inn i dette røffe interiøret
 Hva kan man ikke få til av "kruseduller". Det er nok mer jobb her enn noen "kruseduller". 
Utrolig og flott detaljer. Kanskje ikke så lett å få gjengitt her.


Dette er bare et lite innblikk inn hva "Kunstnerdalen i Modum" har å by på.
Da vil jeg ønsker alle malerklubbens medlemmer og venner av klubben en riktig fin sommer. Ikke glem skisseblokk, tegnesaker og fotoapparatet når dere drar og utforsker sommerens herligheter. Det kan gi mange gleder når høsten og vinteren kommer.
God sommer, vi sees til høsten :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Mine bloggevenner!