torsdag 31. januar 2013

Børge Brekke kurs vår 2013

Hei.
Vi hadde et meget vellykket kurs med Brekke i høst og starter nå opp med oppfølgingskurset. Det er noen ledige plasser. Passer for alle, da Børge vil gi "nybegynnere" en ekstra innføring fra høsten. Jeg fikk denne mailen fra han som vil forklare litt om vårens 7 kurskvelder:
Kursstart uke 6 på tirsdag 5. februar eller onsdag 6. februar (kurs begge dager) kl. 18-21
Kurset er ferdig til påske (hvis det ikke tas vinterferie)
Pris kr. 1.900,- + kr 350,- for ikke medlemmerDette er en oppmuntring og innholdsliste spesielt til de som sitter på gjerdet og kanskje tror at det kreves spesielle talenter eller krav til forkunnskaper for å komme videre i maleriets vidunderlige verden:)

Kunst har mange lag, mange dybder og mange kvaliteter. I dagens mangefasetterte kunstvirksomhet er det min sterke mening at det er amatørene på alle nivåer som sitter igjen med den største gleden av kunsten, den rene følelsen i møtet med vakre og stemningsfulle motiver. Jeg har en dyp respekt for amatørmalerne og deres ambisjoner.
Det å undervise handler for meg om å kunne gi videre denne gode følelsen av mestring, uansett på hvilket nivå man befinner seg, uavhengig av hvordan man behersker teknikker og såkalte regler, amatører som viderekomne!

Vi starter kurset med enkle felles øvelser som er lette å få til og som gir en svært høy læringskurve. Form og farge kombinert med grunnformer gir helhet med variasjon. Maleriets grunnleggende kvaliteter. Stillebensmotiver.
De fleste opplevde nok på slutten av forrige kurs at de gav seg selv litt for store oppgaver som det ble vanskelig å fullføre:)
Jeg anbefaler at vi starter med små formater. Ikke særlig større enn 40x40 cm lerret/maleplater. Da går det mye raskere. Selvsagt i alle formater, husker dere?

Utover i kurset skal vi:
Utvide fargeøvelsene og studere flatemaleriet, maleriets egentlige vesen, betoning av flaten!
Komposisjon med øvelser som holder energien inne i bildet.
Å tenne lyset med fargen!
Få til strekk i fargen for å gjøre rommet i bildet større, studere elementer som lader bildet med dynamikk og bevegelse.
Betydningen av pauser.
Oppdage de lure knepene som løfter maleriet fra rigid illustrasjon til maleri på høyere nivå!
Lære enkle og effektfulle triks for å lade bilder med energi. og aller helst skape bilder og utrykk vi ikke drømte om å få til!!

Ikke bli skremt av mine ambisjoner for kurset. Jeg vil uansett møte dere på deres nivå og ta det derfra:)

Ta med malesaker, tegneutstyr dere kan og vet hvordan brukes, som dere kjenner fra før. Så utvider vi teknikkene derfra.
Jeg vil argumentere sterkt for at vi også kan bruke oljemaling uten terpentin, med kokt linolje som malemiddel er det praktisk talt luktfritt og uten løsemidler.
Vi kan tilsette forskjellige ting som kritt og hakket tørr oljemaling slik at vi kan (mure) opp pastost, altså tykt med palettkniv og få til spennende effekter svært rimelig som er vanskeligere eller dyrt i akryl. Jeg har dessuten mengder av studiekvalitet oljemaling som kan brukes gratis på kurset slik at dere slipper å kjøpe dyrt materiell før dere vet om dere liker å bruke dem.

Hvis dere har, ta med enkle ting til stllebenmotiver, krukker, vaser, gammel kaffekjele, plastblomster, div, frukt  eller lignende. Noe dere har lyst til å bruke som motiv. Jeg tar også med fugler og div. ting.

Ta gjerne kontakt direkte med meg hvis det er noe dere lurer på.
Hilsen Børge Brekke

Hvis dette tiltaler deg og du har lyst til lå bli med på vårens kursopplevelse, eller det er noe du lurer på ta kontakt på mail:
ringerikes.malerklubb@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Mine bloggevenner!