søndag 11. februar 2018

Collagekurs med Birthe Møller


En helg med klipp, lim og maling er til veis ende etter et kjempefint kurs i collage med Birthe Møller som instruktør for 8 damer, med stor iver og lyst til å lære noe nytt.
Her er det meste lovlig innen kunsten, bilder fra blader, egne fotoes, akvareller ja det meste har vel vært gjennom saksen og fått nytt liv på lerretet. 

Birthe innledet lørdagen med å vise noen av sine egne collager, og ga oss et lite foredrag i collagens historier fra Picassos første collage og utviklingen fram til idag. 

 Planlegging av bildene er i full gang...

 ...klipp og lim på høyt nivå.


1. dagen gikk med til å finne et tema, rote rundt i Birthes mangfoldige utklippsmapper og magasiner... Den spede, men spennende begynnelse staret på veien til vår første collage. Etter en dag med kreativ tenkning og flytting av utklipp og liming, dro vi hjem lørdag ettermiddag.
 Etterhvert vokser bildene fram og mangfoldet blandt oss er bredt.
 Noen er nok litt rasker enn andre og ble faktisk ferdig, ikke bare med ett men to bilder i løpet av søndagen men de fleste av oss nok må nok fortsette på kunstverkene sine til uken.
 Det er morsmomt og se mangfoldet som utspant seg hos kursdeltagerene.
 Disse to bildene er utsnitt fra det samme bildet, gleder meg til å se det ferdige resultatet.


 Blomster, trær og røtter utspant seg med forskjell uttrykk og utførelser.


Birthe har vært en fantastisk veileder og ideskaper under hele prosessen. Hennes tenkning "utenfor boksen" har vært til uvurdelig hjelp og som vi er så heldige å kunne nyte godt av, også framover.
Jeg vil tro at i de 8 hjem vil det blir en rask utvikling i "ikke kast" blader og magasiner eller andre findurligheter som kan brukes på kommende kunstverk.
Gøy har det vært og flere collager vil nok utvikle seg i fremtiden.

Tusen takk Birthe for en herlig helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Mine bloggevenner!